Wim Jalink is de Sallandse Boer van 2016

Wim Jalink (50 jaar) uit Dalfsen is tijdens Stöppelhaene de Sallandse Boer. Wim is tijdens de Roggemaaiersdag op 23 juli gepresenteerd als het mannelijke visitekaartje van Stöppelhaene én als het gezicht van de hedendaagse agrarische sector. Hij volgt Martijn van den Berg op, de Sallandse Boer van 2015.

Wim is getrouwd met Marieke van Lenthe. Ze hebben drie jonge kinderen, Luuk, Lian en Kars. Hij heeft een bedrijf met ruim 100 melkkoeien en 65 stuks jongvee. Daarnaast hebben ze een kleinschalige bed & breakfast (www.hetmeulemans.nl) en een educatieprogramma voor schoolklassen die op die manier kennis kunnen maken met de boerderij. Marieke werkt als onderwijzeres en Wim’s vader verricht hand- en spandiensten op het bedrijf.

Wim en zijn gezin wonen in Dalfsen op een steenworp afstand van de gemeentegrens bij Heino. Ze zijn meer op Heino gericht dan op Dalfsen.  De meeste tijd wordt besteed aan bedrijf en gezin en daarnaast bouwt hij fanatiek mee met de Heinose Carnavalsploeg. In de laatste carnavalsoptocht deed de groep onder de naam Bakploeg mee als ‘Heel Heino bakt’. Ook is hij indien mogelijk actief op de school van de kinderen. Zijn hobby’s zijn naast het bedrijf: formule 1 kijken , motor rijden en Lakenvelder kippen.

De tradities van het Sallandse Oogstfeest spreken Wim aan: “Het is een mooi en groot oogstdankfeest, waarbij via het oogstgaveproject ook aandacht wordt besteed aan mensen die het minder goed hebben.”

Als Sallandse Boer 2016 is Wim tijdens Stöppelhaene de ambassadeur van het oogstgaveproject. Hij hoopt dat de oogstgave ook dit jaar minstens 30.000 euro zal opbrengen.
Het thema van de oogstgave is ‘Groeikansen aan de rand van de woestijn’, voor een landbouwproject in het Afrikaanse land Burkina Faso. Wim over het project: “Het is een groot contrast. Hier hebben we meer dan voldoende regen en kan er het grootste deel van het jaar gewas groeien. Daar is een heel kort regenseizoen, waar de vrouwen tot nu toe maar kort voedsel konden verbouwen. Door aanleg van een irrigatiesysteem en gebruik van mest kunnen in een langere periode groenten worden verbouwd. Ook zijn scholing, ezels, kruiwagens en gereedschappen nodig. Belangrijk is ook de aanschaf van een molen, waarmee het graan veel sneller kan worden gemalen en het meel kan worden verwerkt tot langer houdbare producten. Dit project is voor deze vrouwen en hun families dé kans om het hele jaar rond in hun eigen levensonderhoud te voorzien, een kans die ze heel graag willen aangrijpen. Met onze oogstgave 2016 geven wij als Sallandse bevolking hen die kans.”
Giften kunnen overgemaakt worden naar: NL45RABO0142967157 t.n.v. Oogstgave.

Over Salland TV

x

Check Also

Presentatie door fysiotherapeuten bij MS-contactmiddag op 23 november

Contactmiddag voor mensen met MS (Multiple Sclerose) op zaterdag 23 november en ...