Het stadsbestuur van de gemeente Deventer wil meer ruimte geven aan horecaondernemers. Het is voor het college een belangrijke sector van de Deventer economie. Op de Brink en het Grote Kerkhof kunnen zich meer horecazaken vestigen. Op andere plekken is er met het bekende maatwerk soms uitbreiding mogelijk. Het college wil een pilot van 1 jaar voor vrije sluitingstijden op vrijdag en zaterdag in de binnenstad en het Havenkwartier. De horeca en de gemeente gaan een proef van 1 jaar houden met vrije sluitingstijden op vrijdag en zaterdag in de binnenstad en het Havenkwartier. Horecaondernemers willen inspelen op nieuwe wensen van consumenten. Tegelijkertijd signaleren ze dat de horecamarkt verzadigt. Dat vraagt focus op versterken van kwaliteit en gematigde groei. Op de Brink en het Grote Kerkhof is ruimte voor groei. Daarbuiten is maatwerk mogelijk. In januari komt er een bijeenkomst voor bewoners van de binnenstad en een voor ondernemers.De nota “Horecabeleid 2015 – 2020” ligt vanaf begin januari zes weken ter inspraak. Na afloop zal de gemeenteraad een definitief besluit nemen.