Denk mee over aardgasvrij wonen in 2050 in de gemeente Dalfsen

De Gemeente Dalfsen bereidt zich voor op de overstap naar aardgasvrij wonen. Dit noemen we: warmtetransitie. Wonen zonder aardgas betekent iets voor bijna iedereen in de gemeente Dalfsen. Daarom vraagt de gemeente Dalfsen inwoners om mee te denken. In een online vragenlijst kunnen inwoners laten weten hoe zij betrokken willen worden bij de warmtetransitie. Ook twijfels en eventuele gezette stappen voor aardgasvrij wonen kunnen worden gedeeld. De vragenlijst is tot 26 april in te vullen op www.dalfsen.nl/aardgasvrij2050.
We willen steeds minder aardgas gaan gebruiken in onze woningen en gebouwen. In 2050 willen we helemaal geen aardgas meer gebruiken voor het verwarmen van onze huizen, warm water en koken. We beginnen met het opstellen van een Transitievisie warmte: een routekaart die ons helpt bij de overstap naar een aardgasvrije gemeente. De vragenlijst is een eerste stap in het opstellen van deze routekaart.

Ga naar www.dalfsen.nl/aardgasvrij2050 om de vragenlijst in te vullen. Lukt het u niet om dit online te doen, bel dan naar telefoonnummer +14 0529.
Online gespreksavond op 20 april

Inwoners die meer gevoel willen krijgen bij de warmtetransitie kunnen zich opgeven voor een online bijeenkomst op dinsdag 20 april 20.00 uur. Hier leggen we uit wat de Transitievisie warmte is, kunt u uw vragen stellen en kunt u in gesprek gaan met de andere deelnemers.

Meld u aan via duurzaamdalfsen@dalfsen.nl o.v.v. naam en het dorp/buitengebied waar u woont (Hoonhorst, Lemelerveld, Oudleusen, Nieuwleusen, Dalfsen). U ontvangt dan een link voor de bijeenkomst.

Stap voor stap
De Transitievisie warmte zorgt voor houvast bij de overstap naar een aardgasvrije gemeente in 2050. Landelijk is in het Klimaatakkoord afgesproken dat elke gemeente in 2021 zijn Transitievisie moet vaststellen. Deze visie wordt de routekaart bij de overstap naar een aardgasvrije gemeente. Met deze routekaart worden vragen beantwoordt als; wat zijn per buurt de meest duurzame alternatieven voor aardgas? Wat zijn de kosten voor de samenleving van deze alternatieven? Welke buurten zijn geschikt om als eerste aan te pakken, bijvoorbeeld omdat er al werkzaamheden gepland zijn?

2050 is nog ver weg. De visie/routekaart is dan ook een plan dat regelmatig tegen het licht wordt gehouden. In ieder geval elke vijf jaar. De routekaart kan worden bijgesteld wanneer bijvoorbeeld de techniek zich ontwikkelt, of nieuwe warmtebronnen beschikbaar komen.

Over Salland TV

x

Check Also

Presentatie door fysiotherapeuten bij MS-contactmiddag op 23 november

Contactmiddag voor mensen met MS (Multiple Sclerose) op zaterdag 23 november en ...