De woorden die De Stentor kiest om de het wooncomplex Corel te beschrijven zijn niet mis: kaal, verlaten en haveloos. ChristenUnie fractievoorzitter Henrike Nijman zal het college hier woensdagavond op bevragen.


ChristenUnie maakt zich zorgen om bewoners Corel

“Ik vind het heel erg dat de bewoners zich niet meer veilig voelen in hun eigen huis.” Het beleid waarin mensen langer thuis blijven wonen, werpt zijn vruchten af. Wrange vruchten in dit geval.</p>

Naar aanleiding van de berichtgeving in De Stentor op zaterdag 12 januari over de situatie van de bewoners in de aanleunwoningen van huize Corel, heeft Nijman schriftelijke vragen gesteld aan het college. “Deze mensen hebben een te lichte zorgvraag om mee te verhuizen met de andere bewoners. Dan vallen ze onder de WMO en heeft de gemeente dus een zorgplicht. Ik wil weten om hoeveel mensen dat gaat.”

In de raadsvergadering op woensdag 14 januari zal Nijman in het vragenkwartier de meest urgente vraag aan het college stellen: hoe gaat het college druk uit oefenen op de verhuurder van de woningen die afspraken niet nakomt? 

De ChristenUnie staat positief tegenover het uitgangspunt dan mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dat kan alleen als de woning daarop aangepast is en de zorg geregeld is.  “Hier is niet zozeer de zorg, als wel de huisvesting het probleem. Daarnaast zijn deze bewoners gewend dat er zorg letterlijk dichtbij was. De overgang is nu heel groot: een desolaat complex en hulp op afstand. We mogen deze bewoners niet alleen laten staan.”

Ondertussen wil de ChristenUnie onderzoeken op welke manier de wijk bij deze bewoners kan worden betrokken. “Ik weet dat er vanuit Zorggroep Solis nog wel aandacht is voor deze mensen.  Maar inzet van vrijwilligers, buren en wijkactiviteiten kunnen hierop een goede aanvulling zijn,” is het idee van Nijman.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Presentatie door fysiotherapeuten bij MS-contactmiddag op 23 november

Contactmiddag voor mensen met MS (Multiple Sclerose) op zaterdag 23 november en ...