Stel de leukste vraag en win een excursie met de boswachter

Feest in het bos

Al 125 jaar lang zorgen de boswachters van Staatsbosbeheer voor de natuur. Logisch dus dat zij heel veel over bomen, bossen, dieren en planten weten. Alle kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar kunnen nu hun vraag stellen aan deze boswachters. De leukste vraag wordt beloond. De winnaar krijgt van de boswachter persoonlijk antwoord, tijdens een privé-excursie met de hele familie.

Staatsbosbeheer vindt het heel belangrijk om ook de jeugd te betrekken bij de natuur. Lekker spelen in, ontspannen door of koelte zoeken bij de natuur. Zo leren kinderen spelenderwijs hoe bijzonder de natuur is en dat ze goed voor de natuur moeten zorgen. Om kinderen nog meer over de natuur te leren, heeft Staatsbosbeheer, samen met Stichting Nationale Boomfeestdag, een kinderwedstrijd georganiseerd: Feest in het bos.

Stel je vraag
Hoeveel bomen staan er in een bos? Hoe kun je ontdekken of ergens vleermuizen wonen? Misschien willen de kinderen leren welke sporen van welke dieren zijn, hoe bomen met elkaar praten of welke vruchten je van de bomen en struiken kunt eten?

Bij het buitencentrum Sallandse heuvelrug staan in een levensgrote kartonnen boswachter de wedstrijdformulieren klaar. Kinderen schrijven hun vraag op het formulier en maken kans om samen met de boswachter op zoek te gaan naar het antwoord. Alle kinderen die een vraag stellen en het formulier bij ons inleveren, krijgen een leuk bomen-doe-boekje cadeau.

Alle vragen worden na 29 september door boswachters en andere deskundigen beantwoord. Op boomfeestdag.nl/feestinhetbos zijn medio oktober de vragen met antwoorden te vinden.

Voor kinderen jonger dan 7 jaar liggen kleur/tekenplaten met Boris Bosmuis klaar. Tegen inlevering van een ingekleurde kleurplaat, ontvangen kinderen een mini-zoekposter van Boris Bosmuis met een voorleesverhaal over een eik die van avonturen hield.

Meedoen kan vanaf zaterdag 10 augustus tot en met zondag 29 september. Kijk voor meer informatie of stel je vraag digitaal via boomfeestdag.nl/feestinhetbos.

Jaar van het Bos
2024 is uitgeroepen tot Jaar van het bos. Meer bos is nodig. Wereldwijd én in Nederland. Bos houdt ons in leven. Met de zuivere zuurstof die het produceert. Maar ook omdat het klimaatverandering helpt beperken en mens en dier een leefbare omgeving biedt. De medewerkers van Staatsbosbeheer beheren en beschermen 270.000 hectare natuur. Ook worden de gebieden duurzaam benut door Staatsbosbeheer.

Over Salland TV

x

Check Also

Zijn er echt zo weinig wespen dit jaar? Jij kan het antwoord geven

Het gaat niet goed met de insecten, zo hebben we al meerdere ...