Wielerliefhebbers inwijden in allermooiste fietsroutes

HAAKSBERGEN – Het idee erachter is tweeledig. Voor wie regelmatig op de racefiets of gravelbike zit, is het een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe routes te ontdekken. Dat doen ze dan door samen met leden van de Haaksbergse Toer- en Fietsclub (HTFC) op pad te gaan. En voor de HTFC’ers is het op hun beurt een mooie kans om anderen kennis te laten maken met de mooie wielersport. En vooral ook ze te laten ervaren wat de meerwaarde ervan is om met een groep erop uit te trekken.

Reden daarom voor de HTFC om op zaterdag 7 september een Opstapdag te houden. Het is voor het eerst dat de vereniging dit doet, vertelt voorzitter Han Ditzel.
“De leden van onze club kennen zo onderhand alle mooie routes in en rond Haaksbergen wel. En vinden het mooi om ook anderen wegwijs te maken”, aldus Ditzel.

Meerdere routes
De wielersport heeft de afgelopen jaren een behoorlijke vlucht genomen. Met name ook door de introductie van de zogenoemde gravelbike: een racefiets met aangepaste banden, waarmee je de natuur in kunt trekken.
“We verzamelen die dag om negen uur met een gratis kopje koffie. Vervolgens kunnen de deelnemers routes van verschillende lengtes fietsen. Opgedeeld in meerdere lussen van maximaal dertig kilometer lang. We starten en eindigen bij het clubhuis van de BMX-club DVO aan De Geukerdijk.
Voor niet-leden van de HTFC bestaat dus de mogelijkheid om de routes samen met leden te fietsen. “Al is dat niet verplicht ofzo. De mensen mogen de route ook helemaal zelfstandig fietsen.”

Samen uit, samen thuis
Ditzel benadrukt dat recreëren voorop staat: “Het motto van de tocht is zoveel mogelijk genieten. En vooral: samen uit, samen thuis. Het draait die dag allemaal om gemeenschapsgevoel. Na afloop is er tijd voor ontspanning met een drankje en een broodje hamburger. Als fijne afsluiter van een actieve dag.”
Aanmelden voor de toertocht kan via een inschrijfformulier op de website van de HTFC (www.HTFC.nl). Dat kan tot uiterlijk 4 september. De routes zijn vanaf donderdag 5 september te downloaden vanaf de HTFC-website. “Er zijn geen kosten aan verbonden. De genuttigde consumpties komen voor eigen rekening, maar deelname aan de tocht is gratis”, aldus Ditzel.

Over Salland TV

x

Check Also

Stel de leukste vraag en win een excursie met de boswachter

Feest in het bos Al 125 jaar lang zorgen de boswachters van ...