Feest-opa’s Onruststokers nog lang niet met pensioen

Bejaard duo zet met rock & rollatorshow de boel op stelten

Het is een van de best bewaarde geheimen onder de bezoekers van feesttenten deze zomer. Wie zijn toch die opa’s die de tent zo op de kop weten te zetten met hun rock and rollatorshow? Het heeft wel wat weg van een variant op het wereldberoemde Daft Punk, maar dan een Twentse bejaardenversie. Hoe twee dertigers in de huid van een opa kruipen en vervolgens als De

Onruststokers jonge uitgaansgasten in extase weten te brengen.

Voor de goede orde: hun act is niet afgekeken van Boer Harm, de huidige sensatie onder plattelandsjongeren. Want De Onruststokers waren er al eerder.
Al is er wel een hele duidelijke overeenkomst: net zoals bij Boer Harm – en internationaal bij Daft Punk – proberen de fans van Onruststokers namelijk te achterhalen wie toch de heren zijn die achter deze maskers schuil gaan.

Bejaardenparadijs
In de winter overwinteren de gebroeders John en Robert Kenniedie in het bejaardenparadijs Benidorm en zetten ze daar Residencia de Ancianos Patricia op stelten. De eetzaal wordt een balzaal, de keuken hun podium en de heren hebben al menig verpleegster het hoofd op hol doen slaan.

Rock & rollatorshow
In de zomer komen ze met hun opgevoerde 45 kilometer-wagentje – overigens zonder airco, maar wel met een dikke stereo-installatie – terug naar hun vaderland Nederland om zich hier onder te dompelen in het feestgedruis. Om hier als deejay hun ‘zwarte pannenkoeken’ helemaal grijs te draaien. Variërend van De Paladijns tot Bon Jovi en Mooi Wark tot Jannes en De Party Animals.
Dikke piratenklassiekers, boerenrock, oer-Hollandse smartlappen en eighties en nineties en vette hardstyle-hits weten ze in een vet party-jasje te steken. Als zelfbenoemde feest-deejay’s zorgen ze met hun rock & rollatorshow voor een feest der herkenning. Van grote feesttenten en boerenschuren tot drankketen of clubshows.

Mysterieuze opa’s
Een woordvoerder van het illustere duo laat weten dat de twee heren afkomstig zijn uit Twente, dertigers zijn en koste wat kost anoniem willen blijven. “Zonder dat ik daarover in detail kan treden, hebben ze daar beiden hele goede redenen voor. En ach, los daarvan: dat geheimzinnige heeft ook zo z’n charme. Kijk naar Boer Harm, Daft Punk, de rockband Kiss in de vroegere jaren, en hardcore-deejay Angerfist. Dus wat is er mis met enig mysterie rond deze opa’s? Laat de mensen maar lekker gissen.”
Intussen hebben de twee heren bewezen dat ze erin slagen om van ieder optreden een feestexplosie te maken. Of het publiek nou op blitse schoenen of op klompen op de dansvloer staat. Hun woordvoerder annex zaakwaarnemer: “Deze feestbeesten zijn nog lang niet uitgeblust.”

De opa’s genieten nu even van hun dikverdiende vakantie, maar komen op 22 augustus weer live in actie tijdens de Pompdagen in Heino.

Over Salland TV

x

Check Also

Stel de leukste vraag en win een excursie met de boswachter

Feest in het bos Al 125 jaar lang zorgen de boswachters van ...