Van de Partij neemt Catering by Erwin over

Een bijzondere overname. Zo kunnen we het gerust noemen. Want hoe vaak komt het voor dat een bedrijf wordt overgenomen door een andere onderneming in hetzelfde pand? In dit geval betreft het Van de Partij die Catering by Erwin, eveneens gevestigd in Boei 10 aan de Boeierstraat in Raalte overneemt. “Tja… Dit kan er dus gebeuren als je bijna iedere dag aan dezelfde keukentafel zit ”, vertellen Joost Meijerink (Van de Partij) en Erwin Beumer (Catering by Erwin) lachend.

“Het is een hele mooie aanvulling en eigenlijk ook een verbreding van ons aanbod”, geeft Meijerink aan deze kans met beide handen te hebben aangegrepen. De overname betreft het klantenbestand, de goodwill, een stukje inventaris en de keuken. De naam Catering by Erwin verdwijnt en gaat op in Van de Partij Catering & Organisatie. “Wij zijn een full service catering- en organisatiebedrijf. Een extra investering aan de foodkant past daar heel goed bij. En Catering by Erwin heeft een uitstekende naam als het gaat om catering en live cooking.”

De overname is in sneltreinvaart tot stand gekomen omdat eigenaar Erwin Beumer met zijn team de kans kreeg om per 1 augustus bij hotel-restaurant De Barones in Dalfsen aan de slag te gaan. “Het werk in de catering geeft een behoorlijke fysieke belasting. Zeker in de hoogtijdagen maken we veel uren en aangezien ik inmiddels 60 ben, was het goed om eens na te denken over de komende jaren. Zeker ook omdat er bepaalde investeringen aan zaten te komen. Ik raakte in gesprek met Bakkerij Van der Most, één van onze leveranciers en tevens eigenaar van De Barones en daaruit volgde een mooie aanbieding. Voor Joost ziet de wereld er anders uit. Hij bevindt zich in een andere levensfase en kan er met een nieuw team flink tegenaan gaan.” Meijerink knikt instemmend. “Ja, we krijgen de gelegenheid om ons in Salland nog meer op de kaart te zetten.”

Over Salland TV

x

Check Also

Stel de leukste vraag en win een excursie met de boswachter

Feest in het bos Al 125 jaar lang zorgen de boswachters van ...