Klooster Nieuw Sion organiseert extra Kloosterfestival

Klooster Nieuw Sion in Diepenveen organiseert dit jaar voor het eerst twee Kloosterfestivals in de zomerperiode. Na het succes, de voorbije jaren, van het festival in augustus voor jonge mensen (19-39 jaar), wordt er eind september voor het eerst een editie voor iedereen van 35 jaar en ouder georganiseerd. Beide edities hebben het thema ‘Zee van tijd’.

Klooster en festival: termen die elkaar lijken te bijten. Maar op de Kloosterfestivals op Nieuw Sion gaan de unieke setting en ritme van het klooster én de sfeer van festivals hand in hand. Er is ruimte om te verstillen én te ontmoeten. Inspirerende workshops bij te wonen en je handen uit de mouwen steken. Getijdengebeden bijwonen en luisteren naar goede bandjes of singer-songwriters.

Een bijzonder aspect van het festival is dat de deelnemers heel divers zijn qua achtergrond. Leden van verschillende (klooster)ordes, bewoners én vrijwilligers van Nieuw Sion, en gasten uit heel Nederland zijn samen een weekend onderweg tijdens het Kloosterfestival.

De beide edities zijn in de basis hetzelfde, maar varieren in de invulling doordat er rekening wordt gehouden met de specifieke doelgroep.

Zee van Tijd
Met het festivalthema wil Nieuw Sion bezoekers laten ontdekken hoe het kloosterritme helpend kan zijn in het omgaan met tijd. Wil je ontdekken hoe hard je innerlijke klok loopt? Waar ervaar jij een ‘zee van tijd’ en waar heb jij last van het woelen van de tijd? Zomaar wat vragen die het thema kunnen oproepen.

• Kloosterfestival Zomer-editie (19-39 jaar): 22-25 augustus
• Kloosterfestival Herfst-editie (35+): 27-29 september

Meer informatie: www.nieuwsion.nl/programma

 

Over Salland TV

x

Check Also

Stel de leukste vraag en win een excursie met de boswachter

Feest in het bos Al 125 jaar lang zorgen de boswachters van ...