De curator is daarover nog met twee partijen in gesprek. Komt het niet snel tot een doorstart dan houdt de failliete stichting op te bestaan. Witteveen: “Het stadium van afwachten is nu wel gepasseerd, er moet iets gebeuren. Geen van die twee partijen is echter al naar de rechtbank gestapt om een akkoord aan te bieden aan de schuldeisers.”
De partijen die een doorstart willen maken moeten geld vinden willen ze een voor de schuldeisers acceptabel bod neer kunnen leggen. Wethouder Kenkhuis, die hoopt op snelle hervatting van de uitzendingen van de omroep, heeft maanden geleden al laten weten dat de gemeente niet van plan is om de schuldeisers af te betalen.
De failliete omroep heeft een schuldenlast van bijna 80.000 euro. Belangrijkste schuldeisers zijn de Rabobank (met een vordering van 39.500 euro) onderwijsinstelling Landstede (ruim 14 mille) en de Belastingdienst (5000 euro).
Komt het niet snel tot een akkoord, rest Witteveen geen andere optie dan de bezittingen van de stichting Lokale Omroep Zwolle te verkopen in een poging de schuldeisers nog iets van hun geld terug te laten zien. De zendlicentie gaat in dat geval terug naar het Commissariaat voor de Media. Belangstellenden kunnen dan opnieuw een aanvraag indienen voor het opzetten van een lokale omroep in Zwolle. Mede op basis van advies van het college van burgemeester en wethouders wordt de licentie dan opnieuw verstrekt. Eén van de partijen die een doorstart wil maken is een groep vrijwilligers van de ‘oude’ Lokale Omroep Zwolle. Zij mikken vooralsnog op radio-uitzendingen, een website en de kabelkrant. Volgens Frits Smit heeft die groep al wel een voorstel bij de curator neergelegd. Ook RTV Oost toonde enkele maanden geleden belangstelling voor de lokale omroep. De regionale omroep wil geen doorstart maar een nieuwe organisatie. Met leerlingen van onderwijsinstelling Landstede zou vanuit het FC Zwolle-stadion radio, kabelkrant, een website maar ook televisie gemaakt moeten worden. Bron: De Stentor