Internationale dag van de biodiversiteit op Educatieve Stadsboerderij Ulebelt

22 mei is de internationale dag van de biodiversiteit. Educatieve stadsboerderij Ulebelt heeft in coronatijd niet stilgezeten en lanceert op deze dag haar Biodiversitour. Via onze app of flyer loop je een route waarbij je inspiratie opdoet om je tuin zo in te richten, dat steeds meer dieren zich er thuis voelen. Daarmee versterken we de soortenrijkdom in Nederland en dat is hard nodig!

In de afgelopen dertig jaar is de insectenpopulatie met bijna tachtig procent afgenomen. Dat heeft directe gevolgen voor vogels, egels en andere zoogdieren, waaronder de mens. Ook wij zijn afhankelijk van insecten, want ze zorgen onder andere voor de bestuiving van planten en bomen en dus voor ons voedsel.

Met de Biodiversitour op de Ulebelt zie je tal van voorbeelden om de biodiversiteit in je eigen tuin te bevorderen. Voeg een rommelhoekje toe voor egels, vervang de schutting voor een haag voor vogels, zaai bloemen of plant een lindeboom voor insecten. Vanaf de zomer organiseert de Ulebelt een jaar lang verschillende activiteiten om de biodiversiteit te vergroten en de soorten te herkennen die je tuin komen bezoeken. Hoe onderscheid je een wesp van een zweefvlieg en ken je de verschillende soorten vlinders of mezen die je tuin bezoeken? Mezen zijn trouwens erg nuttig bij het bestrijden van de eikenprocessierups. Ondanks de eikenbomen die langs alle fietspaden rond de Ulebelt staan, is er geen overlast van deze rups. We laten graag zien hoe dat kan.

Educatieve stadsboerderij

Naast de Biodiversitour heeft de Ulebelt in coronatijd ook gewerkt aan het zichtbaar maken van haar brede takenpakket. Met een professionele kinder- en zorgboerderij, natuurlijke speelplaatsen, lezingen en activiteiten rondom duurzaamheid en een horeca met eerlijke producten biedt de Ulebelt een mix van inspiratie, educatie en recreatie. Naast het verzorgen van natuureducatie voor scholen is de Ulebelt ook dé partner voor bedrijven, gemeente en provincie voor de uitvoering van duurzame projecten, zoals energiereductie, klimaatadaptatie en echt en eerlijk eten. Daarom draagt zij vanaf nu de naam Educatieve stadsboerderij.

De aandacht voor biodiversiteit, en de natuur in zijn algemeenheid, heeft door de coronacrisis een extra impuls gekregen. “De Ulebelt zet zich al jaren actief in voor een duurzame samenleving”, aldus de directeur van de Ulebelt, Frances Prins. “Wij zien de heropening van de Ulebelt na de lock-down en de internationale dag van de biodiversiteit op 22 mei als een mooi startmoment voor nieuwe corona-proof activiteiten om de biodiversiteit te bevorderen. Naast de lancering van de Biodiversitour worden er de komende periode verschillende activiteiten georganiseerd, zoals insectenhotels maken, de verkoop van inheemse planten en het geven van lezingen”.

De Biodiversitour is met de app ‘Wandelen in Overijssel’ van Landschap Overijssel te lopen of kan gratis op papier afgehaald worden bij de receptie of op zondag bij de horeca. Onderweg krijg je op verschillende plekken tekst en uitleg bij wat je ziet. Voor meer informatie: kijk op https://www.ulebelt.nl/biodiversiteit/

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Presentatie door fysiotherapeuten bij MS-contactmiddag op 23 november

Contactmiddag voor mensen met MS (Multiple Sclerose) op zaterdag 23 november en ...